Plan een belafspraak
5 Redenen waarom paarden jou kunnen helpen in de transitie van Vrouw naar Moeder - Wildflower Academy
17547
post-template-default,single,single-post,postid-17547,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.7,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-20.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-template-full-width,elementor-kit-25,elementor-page elementor-page-17547,elementor-page-16964

5 Redenen waarom paarden jou kunnen helpen in de transitie van Vrouw naar Moeder

Het is fascinerend en fenomenaal (en soms overweldigend) wat we nu weten over de ontwikkeling van kinderen… In de huidige samenleving wordt de ontwikkeling van kinderen vanuit elke hoek wel behandeld.

 

Maar ergens onderweg vergat onze maatschappij “De Ontwikkeling van een MOEDER…”:

 • De innerlijke gespletenheid: alles willen geven voor je kinderen vs. je eigen verlangens en behoeftes
 • Identiteitsverschuiving: wie ben jij nu vs. de vrouw die je was
 • En de volledige transformatie van de vrouw binnen (en daarbuiten) de rol van “De Moeder”.

 

 

De periode rondom zwanger zijn, de bevalling en de overgang van vrouw naar moeder is een mooie maar intense en vaak stressvolle periode. Als moeder van twee zoontjes weet ik dit maar al te goed😌 Niet alleen wordt er een kindje geboren… maar er wordt ook een moeder geboren. Al worden we daar in de huidige maatschappij niet goed op voorbereid ervaarde ik zelf en vele van mijn coachees: onzekerheid, moederschuld, angst, schaamte, alleen voelen, al deze emoties zijn heel normaal in deze periode. Daar we bij adolescentie en puber worden er veel over praten. Is dat bij Matrescentie, de overgang van vrouw naar moeder, amper het geval.

 

Met behulp van paarden, heart, mind en womb practices die ik inzet bij Retreats & transformatie programma’s help ik zwangere vrouwen en alle mama’s om stil te staan bij al deze bizar veel gevoelens die oneindig door blijven gaan, ongeacht de leeftijd van je kindje. We staan STIL en onderzoeken jouw nieuwe identiteit en in vol vertrouwen krijgt alles van jou een plekje. We geven geboorte aan jou als Moeder als Vrouw, met al jouw wensen en verlangens.

 

 

In deze blog deel ik 5 redenen waarom met name paarden zo waardevol zijn in deze Moeder Ontwikkelingsreis en neem ik je mee in de bijzondere ontmoeting van Marly met de intuïtieve paarden. 

Meet Marly & raak betoverd door haar sessie met de helende paarden

We doen een geleide meditatie in de bak tussen de paarden. Marly is 34 weken zwanger en heeft haar ogen dicht. De paarden staan rustig op grote afstand tot Marly te eten.

In de meditatie – om te landen op de plek en in haar lichaam – vraag ik haar één hand op haar hart te leggen en één op haar buik.

Het móment dat ik haar vraag contact te maken met de baby in haar buik komt direct één van de paarden op haar aflopen. Hoe is het mogelijk? Vester – de mooie zwarte ruin – legt zijn neus op haar buik. Precies waar haar kindje in haar buik veilig groeit. Ze legt haar hand op zijn neus en durft verder te zakken in de meditatie met inmiddels 2 paarden om haar heen…

Waarom paarden zo ontzettend waardevol zijn voor jou als zwangere vrouw of mama?

 1. Allereerst, we kunnen bij alle aspecten stil staan van zwanger en mama zijn. Het meest krachtige? De paarden reageren altijd op jouw innerlijke belevingswereld. Als jij het nog niet doorhebt, maar wel onbewust hindert, raken ze de kern bij jou aan. Hoe dichtbij of ver weg ze ook staan.
  1. Ze kunnen als metafoor dienen, spiegelend zijn aan een situatie of gevoelens of ze helpen je, jouw veranderende lichaam te accepteren.
  2. Ze kunnen zelfs helpen om een (eerdere) geboortetrauma te helen. Ook is het mogelijk samen met de paarden je nieuwe identiteit te onderzoeken of gevoelens te verwoorden die diep in jou verborgen liggen waar in het dagelijkse leven meestal geen ruimte voor is.
  3. Eventueel kun je, jouw veranderende relatie onder de loep nemen. Of nodig je partner ook uit om samen weer de verbinding op te zoeken in de bak. Wat je ook gaat onderzoeken; iedereen ervaart dat ze echt als steun voor jou aanwezig zijn en dat kun je als kersverse mama wel gebruiken!

 2. Paarden oordelen niet – je kunt al je gevoelens veilig en vertrouwd delen. Ook de “duistere gevoelens” van schaamte, schuld, angst, etc. Ze spiegelen je gedachtes, oordelen, gevoelens, emoties – hierdoor brengen ze jou direct tot je kern zonder dat jij je hiervan bewust was. Ze geven ook met liefde nog wat extra hints en tips wat juist is voor jou.
 3. Doordat paarden vlucht- en prooidieren zijn kunnen zij niet anders dan leven in het hier en nu. Zij nodigen jou uit hetzelfde te doen: uit je hoofd, in je lijf, contact makend met je hart, en je inner womb wisdom of dus heel speciaal met je kindje.
 4. Het hartgebied van het paard is maar liefst vijf keer groter dan die van ons. Hierdoor ervaart iedereen direct een gevoel van innerlijke rust en hartsverbinding doordat onze hart variabiliteit coherent loopt met die van de paarden. Dit wordt als enorm helend ervaren voor zowel jezelf als je kindje die van jouw rust mee kan genieten.
 5. Ze zijn enorm vergevingsgezind. Je kunt oneindig oefenen met nieuw gedrag. Wil jij het anders doen dan je (voor)ouders? Zij nodigen je uit en helpen je de verandering in te zien.

Eigenlijk kan er geen tekst of foto hier tegenop… En is het uitnodiging om het zelf een keer komen ervaren als Moeder.

Zien de paarden en ik jou gauw om alles liefdevol een plekje te geven? Jij besluit niet door te razen in deze snelle wereld, jij kiest bewust voor jezelf en vertraging. Wees welkom!

Met liefde, Mede namens Jack, Nemo, Bart

Rianne

About me

I am Rianne and love wildflowers for their “breakthrough forces”. My intention is that conscious sensitive ambitious woman deeply heal their relationship they have with themselves by feeling their body again and gently dare to act in alignment. 

When they can fully trust their inner compass it is guiding them freely and wildly to live their courageous path. They dare to live their own deepest values. 

After all, aren’t we supposed to celebrating life, enjoy our senses and pleasure? Fully love and being in awe of each moment?

Recente artikelen