Plan een belafspraak
Testomonials - Wildflower Academy
16642
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16642,theme-bridge,bridge-core-2.1.7,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-20.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-25

Testomonials

Wie kan hun ervaringen beter navertellen dan degene die coaching hebben ontvangen? Lees hier alle mooie ervaringen, reviews, testomonials, wat ze geleerd hebben, welke inzichten ze hebben gehad. Van zowel de (duo) Deepdive sessies, als het Becoming a Wildflower coach traject, als de Retreat ervaringen.

WFA Paarden (36)

Je kan pas iets veranderen als je de ervaring ervaart

Florine

PAARDENCOACHING 🐎 Afgelopen week heb ik een paardencoachingssessie gevolgd bij @wildfloweracademy. Geen idee wat me te wachten stond, dus ik ging er zonder verwachtingen heen. Dat paarden je spiegelen, wist ik. Van tevoren moest ik een thema opgeven wat er op dit moment in m’n leven speelt. In mijn geval: in doemscenario’s denken, wat weer te maken heeft met de angst om mijn vader kwijt te raken de afgelopen weken. En vanuit daar in een verlamde staat van zijn te komen, waardoor er een kwetsbaarheid ontstaat die niet weerbaar voelt. Ik ken het goed, misschien jij ook wel.

We begonnen met het uitkiezen van een paard, waar ik vervolgens contact mee moest maken en mee kon nemen naar de bak. Nemo besloot uitgebreid – met veel geluid – gras te gaan eten en zich uit te rekken. ‘Oké, waarom gaat ‘ie niet mee? Ben ik niet duidelijk genoeg?’ En daar ging de mind in versnelde actie. Enerzijds respect voor het paard dat hij gewoon lekker deed waar ‘ie zin in had. Anderzijds voelde het een beetje ongemakkelijk.

Ook merkte ik iets heel moois op: als je zelf gewoon bent en die eeuwige analyse gewoon laat zijn, komen ze naar je toe.

Wij naar de bak. Het andere paard ging intussen ook mee. Rianne stelde vragen en stukje bij beetje kwamen de tranen. De lading ging eraf en direct kwam Nemo naar me toe. Met z’n hoofd tegen mij aan.

We praatten verder en op dat moment besloten Nemo en Jack (het andere paard) naar elkaar toe te lopen. Ze liepen naar het einde van de bak, – Rianne en ik stonden in het midden – keken elkaar aan, draaiden zich om en stormden vol op ons af. Net voor onze voeten sloegen ze allebei een andere weg in. Dit herhaalden ze vijf keer.

Ik raakte in paniek (gaan we eraan?), wilde eruit, keek Rianne aan om te checken of zij rustig was en ik ging achter haar staan (sorry Rianne 😂). ‘Wil je eruit?‘ ‘Ja!’ En toch bleef ik staan. Omdat er iets duidelijk werd. Dit was zo’n doemscenario. In mijn hoofd lag ik namelijk al lang en breed in het ziekenhuis, vertrapt door een paard. Bizar einde. Maar nee, hetgeen waar ik bang voor was gebeurde niet. De energie veranderde.

En hoeveel mijn hart in m’n keel zat, er sprake was van een fight-or-flight reactie en het beeld van twee paarden die vol op me af kwamen rennen nooit meer van m’n netvlies gaat, kon ik het allemaal prima handelen. Was het leuk wat er gebeurde? Nee. Voelde ik me kwetsbaar op een niet weerbare manier? Ja. Maar daarna ook heel krachtig, fearless. Je kan pas iets veranderen als je de ervaring ervaart. Snap je dan wat ik bedoel? Je hoofd denkt en denkt en zet een bepaalde energie die je lichaam overneemt. In mijn geval verlamming. Maar door dus het tegenovergestelde te ervaren (het ergste gebeurde niet), werd die verlamming omgezet in angstloosheid. Een prachtige ervaring zo’n sessie. ♥️

 

Florine Duif, Bestselling Auteur #moedergenoeg

Ik heb zoveel meer zachtheid voor mezelf…

Allereerst nadien: Oh jeetje ik heb zoveel meer zachtheid voor mezelf sinds gister! Het deed me denken aan dit experiment met planten en het is me ineens zo duidelijk. Dat ik tegen mezelf doe zoals de bullied plant. En dan snap ik ook wel dat ik zo weinig vertrouwen en zin heb. Dus ik ga het even helemaal anders doen ❤️.

De review: De coaching sessie die ik had met Rianne en het paard Nemo hebben me een enorm inzicht gegeven. In de interactie met het paard en de begeleiding van Rianne werd een patroon van mij ineens zo duidelijk gespiegeld. Het werd ineens – pijnlijk – duidelijk hoe ik tegen mezelf praat. Waar ik dacht dat ik zelfliefde inmiddels wel onder de knie had, bleek ik heel onaardig en demotiverend tegen mezelf. Waardoor ik ook ineens begreep waarom ik voor m’n gevoel stil stond en mezelf had vastgezet. Als je het zo duidelijk ziet, kun je niet meer terug. Na de sessie is dit geshift en ging de creatie bij mij weer stromen. Ik ben enorm in beweging en heel excited voor wat er komen gaat! De begeleiding van Rianne is met heel veel liefde, kalmte en wijsheid. Ik vond het heel bijzonder en leerzaam hoe ze theorie wist te koppelen aan gedrag dat zichtbaar werd. Het was echt heel bijzonder en raad het iedereen enorm aan!

IMG_4629

Saskia Wijsman, Ondernemer, Eigenaar & Seks Coach

Ik voel zoveel liefde van de paarden & Rianne voelt heel dichtbij en veilig

IMG_7670

Ik vond het allereerst heel mooi wat Rianne geschreven had over onze sessie. Voor mij ook heel fijn om zo te bewaren, want als ik het lees ben ik meteen weer terug in de sessie. Wat voor mij echt een eyeopener was, was de ontdekking dat iets heel subtiels in je gedachten al zoveel teweeg brengt bij de paarden. Dat die niet opgemerkte shift in mind zoveel doet met je energie, terwijl je zelf dan eigenlijk niet snapt waarom je je ineens niet zo fijn meer voelt etc. Het feit dat die kleine geniepige nare mister mind niet alleen in je gedachten, maar in je hele zijn zoveel invloed heeft was echt goed om zo duidelijk te ervaren.

Ik heb het gevoel dat ik daar nu iets beter de vinger op kan leggen, omdat het zo duidelijk zichtbaar werd in de reactie van de paarden. Ik vond het ook zo bijzonder om met hun samen te zijn, zo intens veel liefde voel je van hun! En ook van Rianne ❤️. Rianne heeft een hele fijne en warme manier van coachen. Ze voelt heel dichtbij en veilig. En ook de manier waarop ze dingen verduidelijkt of de vragen die ze stelt geven zoveel inzicht.

Uniek, magisch & in diepe verbinding

Mijn coachingsessie met Rianne vat ik samen in de woorden uniek, magisch en verbinding met de natuur. Rianne straalt als coach rust en opmerkzaamheid uit. Ze anticipeert goed op wat het moment en de situatie vraagt. Opdrachten worden helder uitgelegd, bevindingen concreet teruggekoppeld en direct verbonden aan reflecterende vragen. Daardoor heeft ze snel door wat er speelt bij haar coachee.

De manier waarop Rianne paarden inzet in de reis naar zelfinzicht te begeleiden is een unieke ervaring waarvan je zou willen dat iedereen de kans zou krijgen om dat eens in zijn/haar leven te ervaren om zo verboden te zijn aan de natuur. Als je, je met een ‘open mind’ laat begeleiden door Rianne, geef je jezelf een herinnering voor het leven cadeau.

IMG_5200

Anita Montolalu, Eigenaar & Oprichter Ambition Untamed

Duo-sessie: Het was een hele bijzondere ervaring…

IMG_6350

Mijn zusje en ik hebben een duosessie gedaan met Jack & Nemo bij Rianne. Het was een hele bijzondere ervaring! We kregen de opdracht om samen contact te maken met de paarden en later nog een opdracht uit te voeren. Achteraf analyseerden we met Rianne onze acties en gedachten. Er bleken best veel aannames te zitten achter ons gedrag.

Ook werd het belang van samenwerking duidelijk in het bereiken van je doel. En dat als je te krampachtig wilt, het vaak niet lukt. Focus met name op de relatie en op plezier, dan heb je meer succes! De heerlijke lunch in het zonnetje maakte het helemaal compleet. Top!

Ik onderneem weer dingen, die ik al ruim een jaar gewoon echt niet meer durfde door mijn angststoornis…

In 2019 heb ik na een ziekenhuisopname erg geworsteld met heftige angstproblemen. Mijn klachten waren zodanig ernstig dat ik eigenlijk niet meer in mijn eentje op pad durfde. Zelfs een blokje om was al te veel. Uiteraard alles geprobeerd om hiervan af te komen. Van online trainingen tot medische psychologie. Bijna alles heb ik geprobeerd om maar weer mijn oude leventje te kunnen oppakken. Hoewel ik de theorie achter mijn angsten nu helemaal begrijp, lukte het mij in de praktijk maar niet om ervan af te komen.

Wanhopig en moedeloos kwam ik eind 2020 via via bij de Wilflower Academy en Rianne terecht. Ik had meegedaan aan een wedstrijd op instagram om paardencoaching te kunnen uitproberen en ondanks dat ik niet gewonnen had, raakte ik toch aan de praat met Rianne. Ze was zo aardig en begripvol en stelde voor toch eens paardencoaching te proberen. Helemaal op mijn eigen manier, 1 op 1 zonder druk van anderen. Mijn man mocht mee voor de mentale steun en zelfs ons zoontje van 2 was van harte welkom.

IMG_7484

Uiteraard ging het niet zonder slag of stoot. Enorm last van angst en hyperventilatie onderweg ernaartoe, maar eenmaal op locatie, zo in het midden van de natuur op de prachtige boerderij, waar zoveel rust vanaf straalde werd ik mij bewust van hoe erg het was om al die tijd eigenlijk opgesloten te hebben gezeten. Ik herinnerde mij direct hoe fijn het is om zo buiten in de natuur te zijn. Rianne zelf straalde ook rust en vertrouwen uit wat mij enorm geholpen heeft om mijn verhaal te kunnen delen.

Tijdens de sessie heb ik ontzettend veel bruikbare tips van Rianne gekregen die ik direct op dat moment ook kon gaan toepassen. Ze stelt vragen die je bewust maken van je manier van denken en leerde mij op een milde manier naar mezelf te kijken. Ook de paarden hebben mij zoveel inzicht gegeven in hoe ik denk. Hoe streng ik voor mezelf ben geweest de afgelopen periode. Met name de mildheid naar mezelf toe gaf mij zoveel innerlijke rust, dat ik direct daar tussen de paarden de angst van me af voelde glijden en voor het eerst in misschien wel een jaar me helemaal volledig ontspannen voelde. Het was zo ontzettend mooi om mee te maken.

Rianne heeft me (ook na de paardencoaching nog) geleerd om meer vanuit mijn hart te gaan voelen in plaats van alleen maar te denken. En als je denkt, doe het dan mild. Die mildheid zorgt er nu voor dat ik inmiddels weer elke dag een wandeling durf te maken, weer met mijn zoontje naar de bakker durf voor een croissantje, zelf naar afspraken kan en weer een stukje durf auto te rijden. Dingen die ik al ruim een jaar gewoon echt niet meer durfde. Mijn angstklachten zijn nog niet weg, maar ik heb wel het vertrouwen terug dat ik goed genoeg ben, dat ik er mag zijn met of zonder angst en dat alles er mag zijn zoals het is.

Brenda Delfgauw

De paarden geven je samen met Rianne de zelfreflectie die jij nodig hebt en waarbij jij de groei kan maken waar je naar op zoek bent

IMG_2895

Bij Rianne ben je veilig, je kan alles vertellen en ze stelt je echt op je gemak. Door middel van een stukje theorie, oefeningen en opdrachten kom je dichter bij jezelf te staan en leer je jezelf open te stellen. De paarden helpen daarbij, simpelweg door er te zijn. Zij reageren op de gevoelens die door jou heen gaan. Dat is zo ontzettend bijzonder.

Zij weten je een spiegel voor te houden, waarin je eigenlijk altijd een antwoord krijgt. Dit is soms heel confronterend, maar oh zo nodig. Zij geven je samen met Rianne de zelfreflectie die jij nodig hebt en waarbij jij de groei kan maken waar je naar op zoek bent.

Door bepaalde gewoontes aan te pakken, merk je dat je na verloop van tijd gaat veranderen en dat je meer zelfvertrouwen krijgt, veel meer naar je gevoel gaat luisteren en bepaalde dingen een plekje te geven.

Deze drie samen, zijn een gouden trio die je echt op een heel fijne, relaxte en down to earth manier coachen. Je moet dit een keer meegemaakt hebben.

Kirsten Kleinhout, Sales Manager Mimaki

Duo-sessie:Werken vanuit je lichaam & gevoel in plaats van enkel te werken vanuit je hoofd

Bij aankomst op de locatie werden wij hartelijk ontvangen door Rianne. Na een korte uitleg en kennismaking met het paard werd de opdracht uitgelegd. Een opdracht die in de eerste instantie in mijn ogen makkelijk uitvoerbaar zou moeten zijn, maar (uiteraard?) toch erg tegen bleek te vallen. Het paard deed niet wat wij wilde! Op dat moment begint de sessie pas echt. Want waarom doet het paard niet wat wij willen, hoe kunnen wij beter samenwerken om de opdracht toch te voltooien, en wat is mijn aandeel in de samenwerking?

Tijdens de training was er ruim voldoende aandacht voor mijn leerpunten. Rianne laat je met de Deepdive duo Retreat ervaren hoe het is om te werken vanuit je lichaam en gevoel, in plaats van enkel te werken vanuit je hoofd. Zij doet dit op een natuurlijke ontspannen wijze die erg prettig is, zeker wanneer de frustratie naar boven komt omdat het ‘paard niet doet wat jij wilt’. Je merkt dat zij veel kennis en ervaring heeft op het gebied van coaching. Uiteindelijk was de training een mooie mix van ontspanning, frustratie, confrontatie, en het prettige gevoel om meer als geheel te werken (lichaam én hoofd) in plaats van alleen met je hoofd bezig te zijn.  

IMG_3282

Onna Wisman – Ondernemer & Eigenaar Onna Wisman Trainingen

Duo-sessie: Een van de meest krachtige manier in (h)erkenning van gedrag & ambities…

IMG_3280

Rianne beheerst het coachingsvak als de beste. Met kalmte, openheid en natuurlijk overwicht benadert ze klanten en hun vragen op uiterst professionele wijze. Rianne is een doortastende coach en trainer en een prettige samenwerkingspartner bovendien.

Met Wild Flower Academy en de DUO Deepdive Retreat maakt zij van een – geheel onterecht – ‘zweverig’ genoemde coachingsmethode, een van de meest krachtige manieren die ik ooit heb ervaren in de (h)erkenning van persoonlijke attitude en ambities. Na een paar uur met Rianne, een collega en een paard wist ik weer precies hoe het zit met mij en mijn leiderschapsstijl. Een leerzame (ja: soms ook confronterende) ervaring die ik iedereen – team, manager, young professional – gun. Ik ben ongelooflijk trots om in de toekomst met Rianne te mogen (blijven) samenwerken.

Irene Campfens – Ondernemer, Eigenaar & Oprichter Bravico

Duo-sessie: Meer in contact komen met je gevoel…

Zoveel ervaring heb ik niet met paarden en ik (en ook Janneke) wisten totaal niet wat we moesten verwachten. Dat deden we dus ook niet. En we hadden gezegd dat we er gewoon open in gaan en het lekker over ons heen laten komen! Toen we net in de stal kwamen vond ik het in het begin wel een beetje eng/spannend…die beesten zijn echt gigantisch. Ja, zelfs die pony’s haha. Ik merkte wel dat die spanningen al vrij gauw weg waren. Ik vond het heel bijzonder om in die korte oefeningen te ervaren wat voor invloed je zelf hebt op het gedrag van het paard.

Als voorbeeld een van de eerste oefeningen waarbij Janneke en ik het paard in beweging moesten zien te krijgen. In het begin stonden Janneke en ik te springen en te dansen om dat paard in beweging te krijgen, maar hij stond stokstijf…pas op het moment dat Janneke en ik meer in harmonie gingen bewegen, kwam het paard ook (eindelijk :-)) in beweging.

IMG_2701

Ik heb geleerd dat je door middel van de paarden mooie inzichten kan krijgen die je kan gebruiken in het dagelijks leven. Bij Rianne’s vragen waren mijn antwoorden veelal gericht op wat het paard deed, maar niet op wat voor invloed ikzelf had op de situatie. In een dagelijkse situatie zou ik bijvoorbeeld meer ook naar me zelf kunnen kijken en de vraag stellen: wat kan ík in deze situatie doen? In plaats van kijken naar externe situatie.

Verder vond ik dat je door de oefeningen ook meer in contact komt met je gevoel. Rianne vroeg heel vaak tijdens de oefeningen hoe we ons voelde, wat het met ons deed. Dit zijn vragen die we als mensen ook veel vaker onszelf moeten stellen.            Wat me verder ook is bijgebleven is het paard dat constant z’n neus tussen ons in stak terwijl we in gesprek waren :-). Dit is voor mij denk ik wel een blijvend anker geworden. Na de sessie had ik namelijk een paar situaties gehad waarbij iemand iets deed of wilde wat ik niet wilde, en dan zag ik in mijn hoofd weer dat paard met z’n neus tussen ons in steken (vond ik trouwens met dat paard hartstikke gezellig) en stelde ik mezelf de vraag, wat ga ik hier nu mee doen, grenzen aangeven of niet? Dus het heeft ook meer bewustzijn gecreëerd.

Ik vond het van Rianne heel goed dat ze veel doorvroeg en daarnaast vond ik het heel goed dat ze ons steeds vrij liet in de opdrachten in de zin dat ze zei: alleen als je dat wilt, het hoeft niet etc. Dit geeft bij het coachen een heel veilig gevoel.

Cynthia & Janneke (vriendinnen)

De paarden gaven mij een spiegel en legden de thema’s onder een vergrootglas

WhatsApp Image 2020-08-23 at 10.55.36

Stukje uit een blog van Trix van Hest:

“…Twee mooie ruinen in een afgebakend groot stuk weiland. Nemo en Jack. Allebei zijn ze gefocust op het gras dat ze eruit trekken en verslinden. Toch ervaar ik twee hele andere energieën. De één heel open, zacht en ontvankelijk; de ander een tikkeltje arrogant met een groot ego, niet van plan om met mij contact te maken.

De eerste opdracht luidt: het uitbeelden van “Heden” en “Toekomst”. Ik heb diverse knuffels en nog wat springpalen tot mijn beschikking en de 2 paarden natuurlijk…

… Iets in mij hunkerde kennelijk naar een bepaalde zekerheid: een planning maken van A tot Z, visiedocument, business plan. Allemaal oke, zolang ik de verbinding met het Heden maar niet verlies… Het is het durven loslaten van plannen maken. Het is het overgeven aan het nu. Het is een les in acceptatie dat het nu helemaal goed is en dat dingen forceren sowieso niet werkt…

De paarden gaven mij een spiegel en legden de thema’s onder een vergrootglas. Nu is nu, geniet ervan en de Toekomst wordt vanzelf Heden.”

Lees hier Trix haar complete blogpost over haar sessie.

Trix van Hest – Ondernemer & Eigenaar Carpe Nunc

Deep inner work tijdens de Time to Bloom Retreat

“Wat wil je niet meer in je leven?” klonk het liefdevol in de ruimte. Mijn mede-deelnemers gingen aan de slag. Ik zat omarmd door mn comfy stoel naar mn blocnotevelletjes in mn hand te staren. Wat wil ik eigenlijk niet meer in mijn leven? ‘Mezelf niet accepteren’ kwam in me op. Ik schreef het op het bovenste velletje, scheurde het af en legde het naast me neer. Oké, wat nog meer niet? Vanaf toen kwam het ene na het andere in me op, een opeenvolgende woordenstroom die zo uit mijn gedachtes op de blocnotevelletjes terecht kwam tot de beschreven velletjes een stapel vormden van alles wat ik niet meer wilde in mijn leven. Man wat was het lekker (!) om dit allemaal op te schrijven in deze negatieve vorm; om het gewoon eeeeeventjes niet om te hoeven buigen in mijn hoofd naar de positieve equivalent, hetgeen ik mezelf juist zo heb aangeleerd de laatste jaren.

IMG_5902

Vorige week vrijdag deed ik mee aan de Time to Bloom workshop, gegeven door @rianne.janssen_ van @wildfloweracademy ✨
Een enorm waardevolle dag, gevuld met buiten in de bak werken met de paarden als intuïtieve leermeesters, maar ook reflecties hierop met hele concrete opdrachten, en deep inner work. Het heeft me weer mega waardevolle inzichten gegeven, waarvan de belangrijkste zijn dat ik vd vorige deep-dive sessie (6mnd geleden) met Rianne had meegekregen dat ik niet zo veel voor anderen hoef na te denken en nu bleek dat ik dat automatisch al veel minder doe (chill!), en ook dat ik dingen meer mag doen not because I have to, but because I deserve it. We all deserve it. 💛✨
Het was een enorm diverse, inspirerende mooie dag met hele fijne mensen, en kundig en warm begeleid door Rianne.

If ever in doubt over of je ook zo’n sessie met paarden zou willen doen (ik heb zelf nooit iets met paarden gehad en als je me dit 3 jaar geleden had verteld had ik je waarschijnlijk niet geloofd hehe), ik zeg: DOEN! Het is heel bijzonder om die connectie te mogen ervaren en opmerkelijk wat voor waardevolle spiegel ze zijn voor je leven en mindset buiten de bak. 🌟

Tara Campbell